Karen van Gerner Fotografie

Fotoreis Helgoland en Zeehonden op Düne

Onze reis begint op 26 december 2015. We stappen dan om 05:00 uur 's ochtends in de auto om de boot te halen die om 10:30 uur vertrekt en ook maar eenmaal per dag naar Helgoland vaart. Het was lekker rustig op de weg, dus we waren ruim op tijd op de kade. Het was nogal onstuimig weer en daar aangekomen kregen we te horen dat de golven zo hoog waren, dat ze besloten hadden de boottocht te annuleren. Wat een domper! En nu? Terug naar huis of hopen dat de boot de volgende dag wel gaat? We hebben gekozen voor het laatste en een hotel in Cuxhaven gezocht.

Cuxhaven

Cuxhaven ligt aan zee, dus je kunt er heerlijk langs het strand wandelen en uitwaaien, dus dat hebben we dan ook gedaan.

Cuxhaven strand
Cuxhaven strand

Helgoland

De volgende dag stonden we weer ruim op tijd en deze keer wel lekker uitgeslapen op de kade. De boot lag klaar en hij zou ook daadwerkelijk naar Helgoland varen. Sinds november 2016 vaart een nieuwe boot, zeer luxe boot naar Helgoland. Het is een prachtig schip, maar nog belangrijker, er is vooral niet bezuinigd op milieu vriendelijkheid. Nu was het weer wel wat beter dan de dag ervoor, maar het bleef een ruige overtocht met hoge golven waardoor er veel mensen zeeziek werden.

Boot naar Helgoland

Het nieuwe mileuvriendelijke schip MS "Helgoland".

Jonge zeehonden op Düne

En dan eindelijk waarvoor we naar Helgoland zijn gegaan, de jonge zeehonden op Düne. Niet dat Helgoland zelf niet de moeite waard is, maar wij kwamen deze keer voor de zeehonden. De zeehonden zijn te vinden op het ernaast gelegen eiland Düne. Vanaf Helgoland vaar je met een kleine boot, elk half uur, naar Düne. We waren hier voor de tweede keer en ook deze keer was ik verbaasd hoeveel zeehonden daar op het strand liggen. Je loopt er letterlijk tussendoor. Zorg wel dat je een veilige afstand aanhoudt van 30 meter.

Bekijk meer foto's van de zeehonden op Düne

Zeehond Dune
Zeehond Dune
Zeehond Dune
Zeehond Dune

Vragen of opmerkingen?

Wil je meer weten? Of heb je andere vragen of opmerkingen? Neem dan contact met me op.

Volg mij op Facebook

Als je op de hoogte wilt blijven van mijn blog artikelen, volg mij dan op Facebook.