Karen van Gerner Fotografie

Blog Artikelen

Fotograferen bloeiende heide met macrolens

Bloeiende heide fotograferen met macrolens

In augustus staat de heide overal in Nederland prachtig in bloei. Een prachtig paars tapijt strekt zich uit over het landschap. Dit leent zich natuurlijk heel goed voor mooie foto's van het totale landschap, maar wanneer je de heide van heel dichtbij gaat bekijken, dan blijkt dat niet alleen deze kleine mooie paarse bloempjes hele leuke foto's opleveren, maar dat er ook nog veel meer te zien is.

Lees verder
Broedende Jan van Gent Helgoland

Jan van Gent Helgoland

Half april 2017 zijn we naar Helgoland geweest om de broedende Jan van Gent te fotograferen. Heel even was ik bang dat dit te vroeg in het jaar zou zijn.

Lees verder
Fotoreis Helgoland Dune, Zeehonden

Fotoreis Helgoland - Düne - Zeehonden

Helgoland is een klein waddeneiland 80 kilometer uit de kust van Duitsland. Eind mei / begin juni broedt daar de Jan van Gent op de hoge kliffen en 's winters worden er jonge zeehonden geboren op het naast gelegen eiland Düne. Reden genoeg om een een kijkje te gaan nemen met mijn camera.

Lees verder
Poederfotografie

Poederfotografie

Via de oud studentenvereniging van de Fotovakschool heb ik een workshop Poederfotografie gevolgd. Modellen die kunnen dansen en springen en daarbij de nodige hoeveelheid poeder (meel) in de lucht gooien. Soms vermengd met Holi poeder waardoor je een kleurige poeder krijgt.

Lees verder