Karen van Gerner Fotografie

Tips voor portret fotoshoot

Zakelijk portret Zwangerschapsfotografie

Kleding

Je kunt zelf bepalen wat je wilt dragen tijdens de fotoshoot, maar onderstaand een paar tips om rekening mee te houden.

  • Draag iets waar je je prettig in voelt. Het is belangrijk om je fijn te voelen in je kleding om ontspannen op de foto te staan.
  • Gaan er meerdere personen op de foto zoals bij een gezinsfoto? Zorg dan dat de kleding op elkaar is afgestemd, zowel qua kleur als stijl.
  • Kies voor niet te drukke kleding zoals kleding met drukke prints, streepjes, stippen, ruitjes, grote teksten en logo's.
  • Kies een kleur die vrijwel iedereen wel in zijn kast heeft hangen en die een beetje universeel is. Blauw met wit is een klassieker die het altijd goed doet.
  • Voor een zakelijk portret adviseer ik altijd om wat extra accessoires mee te nemen zoals een stropdas, een mooie sjaal, een extra blouse of jasje.

Makeup

Een goede dagcrème is natuurlijk goed voor de dagelijkse verzorging van je huid, maar zorgt vaak ook voor een glimmende huid. Dit zal op de foto's al snel zichtbaar zijn. Het advies is dan ook om vooraf aan de fotoshoot geen dagcrème te gebruiken. Heb je snel last van een glimmende huid, breng dan een matterende poeder aan.

afspraak makenMaak een afspraak