Karen van Gerner Fotografie

Tips voor zwangerschap fotoshoot

Zwangerschapsfotografie Zwangerschapsfotografie Zwangerschapsfotografie

Kleding

Je kunt zelf bepalen wat je wilt dragen tijdens de fotoshoot, maar onderstaand een paar tips om rekening mee te houden.

  • Kom je samen met je partner? Zorg dan dat de kleding op elkaar is afgestemd, zowel qua kleur als stijl.
  • Draag vooraf geen knellende kleding die striemen op de huid veroorzaken. Bij zwangerschapsfotografie waarbij delen van de huid zichtbaar zijn zoals de buik, is dit belangrijk omdat de striemen anders zichtbaar zijn op de foto. Het duurt vrij lang voordat striemen volledig zijn weggetrokken.
  • Neem extra kleding mee. We kunnen dan foto's maken in verschillende kleding.
  • Kijk thuis alvast bij welke kleding je buik mooi uitkomt. Bijvoorbeeld een bolero, een mooi open vallende blouse, een stoer spijkerjack, een mooi lingerie setje.
  • Neem iets mee wat je al voor de baby hebt aangeschaft of gekregen, bijvoorbeeld schoentjes, een speen of een knuffeltje.

Makeup

Een goede dagcrème is natuurlijk goed voor de dagelijkse verzorging van je huid, maar zorgt vaak ook voor een glimmende huid. Dit zal op de foto's al snel zichtbaar zijn. Het advies is dan ook om vooraf aan de fotoshoot geen dagcrème te gebruiken. Heb je snel last van een glimmende huid, breng dan een matterende poeder aan.

Aandacht voor je handen

Denk er bij zwangerschapsfotografie ook aan dat vaak de handen in beeld komen. Probeer vooraf wat extra aandacht aan je handen te schenken.

Broertje of zusje meenemen

Broetjes en/of zusjes van jullie ongeboren kindje zijn natuurlijk ook welkom. Het is heel leuk om ook foto's te maken van mamma's buik met de kleintjes erbij. Zorg er wel voor dat je iemand extra meeneemt om op hen te letten als we foto's gaan maken van de buik alleen en/of alleen van jou en je partner.

afspraak makenMaak een afspraak